Talen

Openingstijden: ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
+31 36 521 8290

Vochtschade

Vochtschade is een veel voorkomende schade bij Smartphones. Op zich is dat niet vreemd want de telefoon wordt veel gebruikt onder verschillende weersomstandigheden.  Als de diagnose vochtschade wordt geconstateerd  is de reactie vaak dat het toestel niet in het water is gevallen of met water in aanraking is geweest.  In geval van vochtschade tonen wij dat altijd aan middels foto’s om discussie te vermijden. In de prijsopgave worden die foto’s altijd vermeld en getoont.

 

Hoe ontstaat vochtschade

Het toestel hoeft niet altijd direct met vloeistof (water, koffie, frisdrank etc) in aanraking te zijn geweest. Men staat er meestal niet bij stil dat vochtschade kan ontstaan door gebruik in de regen of op vochtige plaatsen zoals een zwembad of andere plaatsen waar de luchtvochtigheid hoog is.

Ook bij gebruik in warme landen kan vochtschade ontstaan door condens dat ontstaat door regelmatig van koele (ge-aircondioneerde) ruimtes (denk aan Shopping mall’s) weer de warmte in en uit te gaan. De condens ontstaat ook in het toestel. Denk aan je brillenglazen als je vanuit de koele omgeving de warmte ingaat.

 

 

Voorbeelden van vochtschade

Door vocht ontstaat niet alleen corrosie op onderdelen maar het kan ook de printplaat zelf aantasten. Omdat de printplaten uit meerdere lagen zijn opgebouwd kan vocht op den duur dus ook de interne verbindingen aantasten. Het reinigen van oxidatie op de printplaat kan nooit een garantie zijn van het oplossen van het probleem. De telefoon kan tijdelijk weer functioneren maar wellicht later toch weer defect gaan. Het herstellen van vocht op het mainboard is nagenoeg uitgesloten.

 

 

 

Wat je absoluut niet moet doen als een smartphone in contact is geweest met vloeistof.